2010. április 6., kedd

Meg Cabot Mediátor Sorozata

 Egy másik kedvenc írónőmtől a kedvenceim:

"Meghaltál. Nincs itt semmi keresnivalód."
Suzannah éppen most tett meg néhány ezer kilométert New Yorkból Kaliforniába csak azért, hogy egy rakás lökött fiúval (a mostohatestvéreivel) lakjon egy fedél alatt. Még ki sem pakolt, az anyját máris megríkatta, ráadásul egy kísértet ücsörög a hálószobájában. Szó se róla, Jesse igen vonzó kísértet, de a lényeg nem ez.
Az élet az elmúlt tizenhat évben nem volt egyszerű. Hát persze, hogy nem, mert Suzannah mediátor - ő foglalkozik azokkal, akik a talpukat feldobván egy kis khm... "felfordulást" hagynak maguk után. Még szerencse, hogy Jesse nem veszélyes. Heatherrel, a feldúlt kisértetlánnyal ellentétben, aki Suzannah új középiskolájában kísért..
Letöltés:



„Márpedig kísértetek nem léteznek". Tudományos berkekben legalábbis ez a nézet. Suzannah Simon, a másodéves középiskolás is szeretné ezt hinni. Még csupán két hete él a napfényes Kaliforniában, s máris medencés bulik és új barátok forgószele ragadja magával. Na és az új mostohabátyjai! Ráadásul a hajának is jót tesz a tengeri levegő! Egyszóval minden mesés.
Aztán megjelenik egy halott nő kísértete az ágyánál, és sírva arra kéri Suzie-t, találja meg a Vöröst, és közölje vele, nem ő tehet az asszony halaláról. Egy gyilkos felkutatása nem könnyű feladat, különösen azért nem, mert a nyomok Tad Beaumont apjához vezetnek. Tad pedig az iskola legédesebb és legmenőbb sráca ráadásul vele randizik Suzie életében először. 
Letöltés:


A kísértetek nem olyanok, mint a kutyák, hogy odajöjjenek az emberhez, ha füttyent nekik. A 16 éves Suzannah mégis azért fohászkodik, hogy Jesse - ez a csudára jóképű szellemlény, aki a legváratlanabb pillanatokban szokott megjelenni a szobájában - lehetőleg azonnal teremjen nála és segítsen rajta. Ugyanis megint veszélyes helyzetbe került: beleütötte az orrát négy újdonsült kísértet dolgába, akik egy végzetes autóbalesetben vesztették életüket, és addig nem nyugodhatnak békében, amíg bosszút nem állnak a halálukért. Mégpedig nemcsak azon, aki okozta, hanem mindenkin, aki a bosszújuk útjában áll. 
Letöltés:



Suze életének tizenhatodik nyara ez a mostani, ám ahelyett, hogy a tengerparton gondtalanul sütkérezve töltené, egy menő szállodában bébiszitterkedik, hogy némi zsebpénzre tegyen szert. Mindeközben kiderül, hogy a kisfiú, akire vigyáznia kell, "kezdő mediátor", és az sem mellékes körülmény, hogy a kiskölyök bátyja igencsak szemrevaló fiatalember. De Suze-nak ennél sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkoznia, nevezetesen, hogy medenceépítés közben mostohaapja és mostohabátyja a házuk kertjében egy régi sírra bukkant.
Vajon Jessenek, a jóképű kísértetnek a sírjáról van szó, akivel Suze idestova egy éve megosztja a szobáját? Suze eltökélt szándéka, hogy kiderítse az igazságot. Márpedig ha ő valamit a fejébe vesz, azt véghez is viszi.
Meg Cabot ugyanolyan mesteri módon adagolja az izgalmakat és a fanyar humort a Mediátor-sorozat 4. részében, mint az előző kötetekben.

Letöltés:
A nevem Susannah Simon, és mediátor vagyok, aki kapcsolatot teremt az élők és a halottak között. Emiatt azonban nem mindig élhetek úgy, mint egy normális tizenhat éves lány. Itt van például Jesse, ez a 19. századi szívtipró, aki többnyire az én szobámban tanyázik. De itt van ez a másik srác: aki annál elevenebb, és ugyanazzal az képességgel rendelkezik, mint én. Én Jesset akarom meghódítani, ez a másik pedig engem. Az a baj, hogy ő azt is tudja, hogyan szabadulhat meg a vetélytársától: ha végleg a másvilágra juttatja. Úgyhogy szerintem nyugodtan leszögezhetjük: üldözött vagyok. Azt viszont sose gondoltam volna, hogy nem egy halott lesz az üldözőm. 

Letöltés:

Suze már hozzászokott a kísértetekhez, végtére mediátor, akinek, mondhatni, napi munkája, hogy halottakkal társalogjon. Azt persze sosem gondolta volna, hogy az egyikbe – Jessebe, ebbe a XIX. századi vonzó fiatalemberbe – bele is szeret. Amikor rájön, hogy dönthet Jesse sorsáról, vagyis megakadályozhatja, hogy meggyilkolják, válaszút elé kerül: megmentheti a szerelme életét, de akkor sosem találkozhat vele! De mit választana Jesse? Azt, hogy tovább él Suze nélkül, vagy azt, hogy meghal és szeretheti?


Letöltés:

6 megjegyzés:

  1. http://www.megcabot.com/

    http://www.megcabot.com/diary/

    VálaszTörlés
  2. minimum 3 különböző névvel írt már könyvet

    VálaszTörlés
  3. Én csak a Jenny Carroll álnévről tudtam :)

    VálaszTörlés
  4. Első regényei Patricia Cabot néven jelentek meg, de később publikált Jenny Carroll néven is.

    VálaszTörlés
  5. Jó az oldal, Meg Cabot az egyik kedvenc írom.
    Ja, és olvastam azt az oldalt az... irasok-zoe.blogspot.com oldalt vagy mit, ott nincs semmi Meg úgyhogy nem másolt, pedig már nagyon megijedtem h. hazudik. Szóval csak annyit h. szerintem hülyeség álnéven írni, a világnak ismernie kell a Meg Cabot könyveket! (Bocsi ha kicsit erősen írtam de most túl boldog vagyok!)
    Az egyik kedvenc Meg Cabot könyvem a Mediátor, de nem minden Meg könyvet olvastam. És szeretnék néhány jó könyvről hallani, köszi
    És köszi Unikornis, tőled szoktam letölteni könyvet

    VálaszTörlés
  6. Sajnos nem lehet letölteni a könyveket ami nagy kár, mert alig lehet hozzájutni

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...