2010. március 2., kedd

Büszkeség és balítélet meg a zombik

 

A könyv letöltése:

Szerintem ez a "rémesen" jó könyv megérdemli, hogy bővebben foglalkozzak vele és aki eddig még nem hallott volna róla azt most megpróbálom felvilágosítani e könyv létezéséről!
"Ebben az új feldolgozásban az író haladt a korral. Nagyon okosan egy olyan regényt választott, amely millió nő kedvence, és olyan újítást vitt bele, ami viszont a mai fiatalok kedvence.
Zombiölő hősnőket és hősöket, akik amellett hogy több keleti harcművészet kiemelkedő művelői, ugyanúgy szerelmesek lesznek, vagy féltékenyek. Csak amikor mérgesek, akkor őzbakokat gyűrnek le puszta kézzel, vagy nindzsákat gyilkolásznak.

Biztosan sokan megbotránkoznak ezen. Azok, akik a magasabb irodalmat szentnek, és sérthetetlennek tartják. De a regény lényege mit sem változott. Ugyanúgy benne van a jellemfejlődés, a választékos szép beszéd, a részletes emberábrázolás. Igaz, a szereplők jelleme kibővül még egy vonással; rendkívül ügyes harcosok. Ez is csak emeli méltóságukat. Sokkal nagyobb véteknek érzem a butító lerövíditéseket, mint ezt a fajta átírást.

A zombik időnként megjelennek, de mellékszálként, egyáltalán nem hangsúlyosan. Annak, aki nem idegenkedik a zombiktól egy regény lapjain, és szereti a Bennet lányokat és Mr Darcyt, annak ez a könyv óriási élmény lesz. Nagyon szellemes, nagyon vicces és eredeti. Seth Grahame-Smith tisztelettel nyúlt az eredetihez, és a végeredmény egy különlegesen jó könyv lett! Ajánlom azoknak, akik szeretik Jane Austent, és azoknak is, akik még nem is ismerik!"
(forrás: http://nemunatkozom.blogspot.com/2009/11/buszkeseg-es-balitelet-meg-zombik.html)


És, hogy a mozibajáró ifjúság se húzza nagyon a száját, hogy megint csak könyvben adnak ki valamit a mozifilm is készülőben van Natalie Portman főszereplésével. A film Seth Grahame-Smith Büszkeség és balítélet meg a zombik című, magyarul is megjelent regényén alapul.
Natalie Elizabeth Bennetet formálja majd meg, aki a Variety híre szerint "a szerelmet és a függetlenséget keresi egy halálos vírus kitörése idején, amely ádáz gyilkosokká változtatja az élőholtakat". Bennet éppen a zombik kiirtásával foglalatoskodik, amikor feltűnik a színen az arrogáns Mr. Darcy, és mindent összezavar. Bármilyen idétlenségnek is hangzik a sztori, Portman produkciós partnere, Annette Savitch teljes komolysággal nyilatkozta a Varietynek, hogy Portmannel együtt hatalmas rajongói Jane Austen munkásságának, melyet ez a könyv "frissen és gondolatébresztően" közelít meg. Rendezője még nincs a filmnek, de az egyik producer a Donnie Darko rendezője, Richard Kelly lesz.

Idézés a könyvből:


S
zéles körben elismert igazság, hogy a zombi, ha belekóstolt az agyvelőbe, okvetlenül még több agyvelőt szomjaz. Ez az igazság mélyen bevésődött a vidéki családok lelkébe a Netherfield Parkban elkövetett közelmúltbeli támadások során, ahol egy tizennyolc lelkes ház teljes népét mészárolta le és zabálta fel egy horda élőhalott.
– Kedves Bennet – mondta Mrs. Bennet a férjének egy napon –, hallotta, hogy Netherfield Park újra bérlőre talált?
Mr. Bennet azt válaszolta, hogy erről nem tud, és tovább élesítette a tőreit és fényesítette a mordályát – szokásos reggeli foglalatossága volt ez, mióta az elmúlt néhány hétben riasztóan megszaporodtak a kimondhatatlanok támadásai.
– Pedig így van – erősködött az asszony.
Mr. Bennet nem felelt.
– Nem is kíváncsi, hogy ki a bérlő?! – kiáltotta Mrs. Bennet türelmetlenül.
– Éppen a mordályomat adjusztálom, asszony! Csacsogjon csak tovább, ha muszáj, de ne hátráltasson, mert a birtok védelméről feltétlenül gondoskodnom kell!
Az asszonynak nem kellett több biztatás.
– Nos, kedvesem, Mrs. Long azt a hírt hozta, hogy Netherfieldet egy vagyonos fiatalember bérelte ki Észak-Angliából; négylovas hintón menekült ide Londonból, amint a különös dögvész áttörte Manchester vonalát.
– Mi a neve?
– Bingley. Nőtlen, az évi jövedelme négy-öt ezer font......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...