2010. december 21., kedd

Sally Lockhart rejtélyes történetei: Rubin és füst (The ruby in the smoke, 2006)színes, szinkronizált, angol filmdráma, 95 perc

rendező: Brian Percival
író: Philip Pullman
forgatókönyvíró: Adrian Hodges
zeneszerző: Martin Phipps
operatőr: Peter Greenhalgh
producer: Kate Bartlett
vágó: Kristina Hetherington
szereposztás: Jill Trevellick

szereplők: 
Billie Piper (Sally Lockhart)
JJ Feild (Frederick Garland)
David Harewood (Matthew Bedwell/Rev Nicholas Bedwell)
Don Gilet (Henry Hopkins)
Elliot Cowan (Hendrick Van Eeden)
Julie Walters (Mrs. Holland)

Rejtélyes körülmények között elhunyt édesapját gyászolja Sally Lockhart, aki nemcsak hogy bájos, néhai apja jóvoltából kitűnő fegyverforgató. A viktória korabeli történet főhősnője egy nap ismeretlen feladótól levelet kap, mely alaposan felforgatja a bátor leányzó és mások életét is. Sally azonnal hozzáfog a nyomozáshoz, hogy kiderítse mi rejtőzik a levélben említett "hét áldás mögött". Kíváncsisága hamarosan veszélybe sodorja, egy bizonyos, mindenre elszánt Mrs Holland miatt. Csodák csodája, hogy épp az életveszély pillanatában ismerkedik meg Frederick-kel, a sármos fotográfussal. Philip Pullman angol regényíró nagysikerű művének fordulatokban gazdag, izgalmas BBC adaptációja remek kikapcsolódást ígér minden korosztálynak.

Letöltés:
unikornis


2 megjegyzés:

  1. Nekem is nagyon megtetszett. Rögtön a könyvek után néztem meg a filmeket, jelenleg is fordítom a 2dik rész "Árny északon" feliratát. Nemsokára hozom...várhatóan :)
    Remélem az is tetszeni fog majd :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...