2010. szeptember 25., szombat

Közös barátunk (Our Mutual Friend, részlet)...ajánlóm

Szóval....szerintem nagyon jó sorozat! De Dickens híres arról, hogy szereti megcsűrni-csavarni a dolgokat, fokozva a néző érdeklődését a történet iránt. 
Történetünk több szálon fut. Az én kedvencem szereplőm John Harmon. Apja halála után kezébe kerül a végrendelet egy példánya, miszerint az örökség mellé kap egy fiatal és nagyon csinos kisasszonyt is, Bella Wilfer személyében. Félve a rá váró, rákényszerített frigytől és élettől még útközben, a hajó fedélzetén szerepcserét hajt végre egy rá megszólalásig hasonlító fiatalemberrel, Julius Handford-dal. Csakhogy hasonmása csúnyán rászedi; elszedve minden pénzét és papírját készül megszökni, de gyilkosság áldozata lesz! A folyóból kihalászva mindenki John Harmon-ként azonosítja, így az igazi John Harmon kénytelen álnéven tovább élni az életét, míg nevét nem tisztázhatja. John Rokesmith néven titkári állást vállal egykori szolgájánál Nicodemus (Noddy) Boffin-nál. Mivel ideiglenes szállásra is szüksége lesz Bella édesapjánál bérel egy emeleti lakást, így a neki szánt hölgyet közelebbről is megfigyelheti. :D (A vagyon örökös nélkül a Boffin házaspárra száll, a végrendelet 2. pontja szerint)
A Boffin házaspár magához fogadja Bellát és bevezetik a társasági életbe...
A folytatást már nem nehéz kitalálni, de eddig csak kb. két rész tartalmát írtam le nagy vonalakban! Nem is árulnám el a többit, ha érdekel nézzétek meg :D de nagyon izgi lesz a folytatás. Íme egy kis ízelítő a sorozat 2. részéből:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...