2010. január 9., szombat

Copperfield Dávid (2000)


színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma (2 rész), 180 perc

rendező: Peter Medak
író: Charles Dickens
forgatókönyvíró: John Goldsmith
zeneszerző: Shaun Davey
operatőr: Ragályi Elemér
jelmeztervező: Joan Bergin
producer: John Davis, Greg Smith
executive producer: Robert Halmi Jr., David V. Picker
látványtervező: Michael Pickwoad
vágó: Ron Davis


szereplők:
Hugh Dancy (Copperfield Dávid)
Max Dolbey (Copperfield Dávid fiatal korában)
Michael Richards (Mr. Wilkins Micawber)
Sally Field (Betsey Trotwood nagymama)
Anthony Andrews (Mr. Edward Murdstone)
Eileen Atkins (Miss Jane Murdstone)
Nigel Davenport (Dan Peggotty)

Charles Dickens regényéből: David Copperfield születésekor apja már halott, így anyja egyedül neveli. Élete első 9 éve boldogan és napsütésben telik, míg nem feltűnik Mr. Edward Murdstone és feleségül nem veszi megözvegyült anyját. Beköltözik a házba nővérével Miss Jane Murdstone-al, és átveszik a teljes hatalmat. David-et először veréssel fenyítik, majd kollégiumba küldik. De ez túl sokba kerül, így dolgozni adják Londonba. Anyja fia távollétébe és a szomorúságába belehal. David szerencsére el tud menekülni, és apja testvérénél, nénikéjénél Betsey Trotwood-nál talál menedéket, aki ezután gyámja lesz. Nevelteti, taníttatja és ügyvéd-bojtárnak adja Londonba Mr. Spenlow irodájába. Gyermekkora így boldogan vált ifjú férfi korrá, s közben megismerheti Miss Dora Spenlow-ot, aki iránt olthatatlan szerelmet érez.

1. rész


2. rész

Megaupload/350MB:

Jelszó:
unikornis



2 megjegyzés:

  1. Az utolsó link (cd2.part8) nem működik, azt írja, hogy "Az adott fájl nem létezik. Valószínűleg a tulajdonosa már törölte rendszerünkből." :( Fel tudnád tenni újra?

    VálaszTörlés
  2. Regota keresem ezt a verziot,de a neten mindenhol hibasan van fent ,mert a cd2 resznel is a cd 1 tartalmat tettek fel...Unikornis oldalan a jo van fent,csak itt az utolso reszt nem lehet leszednni :( cd2 part8 at...Legyszi tegyed fel ujra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...