2010. január 20., szerda

Az Operaház Fantomja (The Phantom of the Opera, 2004)


színes, feliratos, amerikai-angol musical, 143 perc
(Eng Dub, Hun/Eng Sub)
rendező: Joel Schumacher
író: Gaston Leroux
forgatókönyvíró: Andrew Lloyd Webber
zene: Andrew Lloyd Webber
producer: Andrew Lloyd Webber

szereplők:
Emmy Rossum (Christine)
Gerard Butler (Fantom)
Patrick Wilson (Raoul)
Miranda Richardson (Madame Giry)
Minnie Driver (Carlotta)

Christine Daae (Emmy Rossum), a fiatal szopránénekesnő a párizsi Opera Populaire tagja. Egy napon titokzatos pártfogóra talál, s azt hiszi, hogy ő a "Muzsika Angyala", akiről korán meghalt apja beszélt neki. Az idegen azonban nem az Angyal, hanem a rejtélyes Fantom (Gerard Butler), aki rettegésben tartja a színház művészeit. Csak Madame Giry, a balett-tanárnő (Miranda Richardson) tudja, hogy aki a színházépület katakombái között rejtőzik, valójában egy torz arcú zenei géniusz.
Az operaház temperamentumos dívája, La Carlotta (Minnie Driver) az új előadás próbáinak közepén távozik, a színház menedzserei pedig nem tehetnek mást, mint az újonc Christine-t állítják helyette a rivaldafénybe. A varázslatos bemutatkozás nemcsak a közönséget bűvöli el, hanem a Fantomot is. Ezentúl csak a lány érdekli, és mindent elkövet, hogy pártfogoltja az opera új csillaga legyen. Szereti és bátorítja, egyengeti a karrierjét, de nem ő az egyetlen férfi, aki felfigyelt a fiatal énekesnőre. A színház gazdag patrónusa, Raoul de Chagny (Patrick Wilson) is körüludvarolja a lányt szerelmével. Christine-t rabul ejti ugyan karizmatikus és rejtőzködő mentora, de kétségkívül jobban vonzódik a rámenős és jóképű Raoulhoz, ami felbőszíti Fantomot.

Jelszó: 

8 megjegyzés:

  1. huuu hogy gerard butler milyen helyes(fantom letere) koszi a filmet.

    VálaszTörlés
  2. Ez aranyos volt! Mondjuk ő mindenhogyan helyes, nem csak fantomként :D
    Amúgy szívesen!

    VálaszTörlés
  3. Szia, a feliratot hozzá hogyan tudom feltenni?

    VálaszTörlés
  4. Szia! Bocs csak most vettem észre, hogy itt is van megjegyzés! Próbáld ki ezt: VLC media player->Video->felirat /angol és magyar is van rajta/

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Nemtudom, hogy csak nekem vagy másnak is fenn áll e az a probléma, h nekem összevannak keveredve a részek. :S Több rész helyén más van (vagyis nem tudom letölteni és összerakni a filmet, mert hiányos).

    Előre is köszi! :)

    VálaszTörlés
  6. Mindenkitől elnézést a kellemetlenségekért, valóban rosszak voltak a linkek! Most javítottam! Remélem így már jó!!!

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Letöltöttem és rendben van minden! Köszi a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  8. Az egyik kedvenc filmem! Egyszerűen remek, szerintem Gerard Butler remekel fantomként. Emmy Rossum pedig Christine-ként! *>*

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...